Zarur masalliqlar: 1 kg. baliq go‘shti, 2-3 ta qizil bulg‘or qalampiri, bitta sabzi, 3-4 dona pomidor, 1 bosh piyoz, yarimta limon sharbati, ko‘katlar, tuz; sousi uchun: 3 osh qoshiq o‘simlik yog‘i, 3 bo‘lak sarimsoqpiyoz, tuz, murch.
Tayyorlanishi: 1. Bulg‘or qalampiri va pomidorni to‘rtburchak shaklda to‘g‘rang. Sabzini qirg‘ichdan o‘tkazing.
2. O‘simlik yog‘i solingan tovada to‘g‘ralgan piyozni qizartirib qovuring. So‘ngra pomidor, sabzi va bulg‘or qalampirini qo‘shib, aralashtiring. Pomidorning sharbati ajralgach, to‘g‘ralgan ko‘katlarni soling. Oxirida limon sharbati sepib, olovni o‘chiring.
3. Sous uchun o‘simlik yog‘iga ezilgan sarimsoqpiyoz, tuz va murch qo‘shing.
4. Tozalangan baliq ichiga sabzavotli qaylani soling-da, ustidan sousni quying. Baliqlarni patnisga joylab, qizdirilgan gaz pechiga qo‘ying. Taom o‘rtacha haroratda 30-40 daqiqada tayyor bo‘ladi. Pishgach, butunligicha dasturxonga torting.
Tayyorlanish vaqti: 1 soat
8 kishilik “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Germaniyada maktab o‘quvchilari ommaviy ravishda islom dinini qabul qilmoqda
AQSHning G‘azodagi siyosatidan norozi Davlat departamenti rasmiysi iste’foga chiqdi
Piyoda yurish va bog‘dorchilik bilan shug‘ullanish depressiyaga chalinishni 23 foizga kamaytiradi
Rossiya dunyodagi birinchi vodorod yoqilg‘ili avtomobilni taqdim etdi
Ortiqcha vaznli insonlar uchun sog‘lom ovqatlanishning beshta muhim qoidasi
Sariqmi yoki yashil: qaysi turdagi banan foydaliroq?
Qaysi kundalik odatlar immunitet pasayishiga olib kelishini bilasizmi?
Zoir Mirzayev “Telefonsiz maktab”ga 300 mln so‘m mukofot berdi